Яблучне повидлоЯблучне повидло
1 кг яблук, 800 г цукру, 250 мл води
Яблука вимити, нарізати скибочками, залити водою й варити 15—20 хв, до м’якості. Потім протерти крізь сито, додати цукор, довести до кипіння й варити на слабкому вогні до готовності. Гаряче повидло розкласти в стерилізовані банки, закрутити.
Яблучно-сливове повидло
1 кг яблук, 1 кг слив, 1 кг цукру, 250 мл води
Нарізані скибочками яблука й сливи без кісточок викласти в каструлю, влити воду, накрити кришкою й варити до м’якості. Масу протерти крізь сито. В отримане пюре додати цукор, перемішати й варити, помішуючи, на слабкому вогні до готовності. Гаряче повидло розкласти в стерилізовані банки й закрутити.
Украинская кухня - заготовки
|